Brendovi

OZZ „Darovi Lužnice“ Babušnica

Prodajni asortiman čine domaći proizvodi dobijeni preradom paprike i šumskih plodova: ajvar blagi, ajvar ljuti, pinđur, ljutenica, sok od paradajza, matični sokovi od višnje i kupine, džemovi od jagode, šipuraka i drena. Sirovine su uzgajane u kontrolisanim uslovima a proizvodi pripremljeni na tradicionalan način, bez konzervansa, pasterizovani, zdravi i ukusni. Pakuju se u nekoliko razmera u staklenu ambalažu koja omogućava dobro zaptivanje čime se sprečava dejstvo kiseonika i obezbeđuje trajnost i postojanost proizvoda.

Radionica za izradu suvenira i dekupaž dekoracija „Deku Pi“

Asortiman proizvoda je raznolik i sa posebnom notom tradicije zanatstva „pirotskog kraja“. Proizvodi radionice „DekuPi“ ručne su izrade, od medijapana (mdf), koloritni sa preovlađajućom crvenom, belom i braon bojom. Ponudu čine suveniri, poslužavnici, podmetači, kutije, magneti i obeleživači za knjige. Vidljiv je uticaj tradicije, te je deo asortimana ukrašen interpretacijama etno motiva pirotskog kraja. Poseban akcenat je dat šari pirotskog ćilima.

Radnja za izradu suvenira i malih ćilima „Gugutka“

Dominantan deoponude proizvoda čine tzv. ćilimi – šustikle, manjih dimenzija koje služe kao dekor ili prostirka. Svaki ćilim sadrži neku autentičnu šaru koja ima svoju simboliku. Najtraženije šare su gugutke (donosi radost), vraško koleno (čuva vlasnika na daljinu), Kondićeva šara (čuva dom), kornjača (donosi blagostanje) itd. Izrađeni su od oštre vune, čvrsto upredene i prirodno bojene. Ćilime većih dimenzija dostupni su, ali se rade po porudžbini.

Umetnička radionica „Karolina K&D“ Pirot

Asortiman čine najrazličitije vrste glinenih polufabrikata, koji mogu da budu prijemčivi kupcima a istovremeno su pogodni za oslikavanje. To si stovne, vaze, kondiri, bombonjere, amfore, pepeljare, svećnjaci, itd. Celokupan postupak stvaranja gotovog proizvoda od glačanja proizvoda, lakiranja, sušenja i nanošenja karakterističnih ornamenata pirotskog ćilima odvija se ručno. Kompletna ponuda je unikatna i ručne izrade.

Proizvodnja torti i kolača “Nugatelina“ Pirot

Asortiman proizvoda čine ukusne i kvalitetne torte svih oblika i dimenzija (klasične torte, dekorativne, svadbene, svečane, rođendanske i dečje torte uz mogućnost ukrašavanja po želji), sitni slavski kolači, slatki stolovi, mafini, itd. Posebno mesto u asortimanu zauzimaju medenjaci dekorisani za razne prilike. Izrađuju se od prirodnih, jestivih i uvek svežih materijala. Recepti su originalni, puno puta provereni u praksi. A mogućnosti za inovacije i varijacije postojećih recepata su neograničene.

Radionica za proizvodnju domaćih sapuna i toaletnih preparata „SapunoManija“ Bela Palanka

U ponudi se nalaze sapuni od kozjrg mleka , dezodoransi u stiku, balzami za usne, osveživači prostorija, spa soli, masažna ulja, čvrsti buteri za telo. Proizvodi su namenjeni deci i odraslima, bez starosnih ograničenja. Izrađeni su od sirovina koje su dozvoljene u izradi „prirodne kozmetike“. Radionica stalno radi na unapređenju svojih proizvoda i obogaćivanju asortimana. Proizvoda ima u slobodnoj prodaji u Nišu, Pirotu, Zaječaru, Negotinu i Beloj Palanci kao i na regionalnim manifestacijama i sajmovima.

Zemljoradnička zadruga „Stara Pojata“ Dimitrovgrad

Osnovni proizvod u asortimanu je ajvar, proizveden po tradicionalnoj recepturi, bez veštačkih boja, konzervansa i aditiva, u različitim količinam pakovanjima. Pored ajvara, proizvodi se i džem od šipuraka. Postupak izrade je ručni u oba slučaja. Sirovine za rad su rezultat sopstvene proizvodnje i otkupa od lokalnih poljoprivrednih gazdinstava. Cilj nije prodaja primarnog proizvoda, već finalnog. U skorijoj budućnosti se planira uzgoj organskog povrća u plastenicima i plasman organskog ajvara.

Radionica za izradu suvenira „Svet magneta Nina“ Poljska Ržana

U ponudi se nalaze magneti različitih oblika rađeni po narudžbini, slike na magnetnoj foliji, namenski magneti za rođendane, svadbe i druge proslave, magneti na peni namenjeni deci, magneti sa logoom. Ponuda se neprestano unapređuje različitim inovativnim idejama. Magneti oblika pirotske peglane kobasice, pirotskog kačkavalja, nize suvih pirotskih paprika postali su jako popularni. Cene su prihvatljive, ručno su rađeni i unikatni što omogućava uspešan plasman.

Radnja za vez raznih tekstilnih predmeta „Vez pokloni“ Pirot

Asortiman proizvoda je raznolik, u skladu sa običajima ali i trendom današnjice sa posebnom notom kreativnosti. Lista proizvoda na kojima vez može da se primeni nije konačan. Najzastupljeniji u asortimanu su peškiri i platna različitih namena i dekorativni jastuci. Oni svojim posebnim izgledom privlče kupce na prvi pogled.

Ručna izrada odeće, vune i vunice “Vunenko“ Pirot

Početni asortiman čine kape, šalovi, džemperi, puloveri i čarape koje se izrađuju na tradicionalan način – ručni rad sa iglama, vez i sve radnje koje zahteva dizajn određenog odevnog artikla. Odeća je izrađena od najkvalitetnijih vrsta prediva, u prvom redu vune i pamuka, modernog izgleda, individualizovana za svakog kupca ponaosob. Namenjena je potrošačima svih uzrasta. Vuna je dobar termoregulator i ovi proizvodi su nosivi skoro tokom najvećeg dela godine.